Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - kowalski

Pagina's: [1] 2
1
MT01 nieuws / Nieuwe MT-01?
« Gepost op: 08 september 2015, 11:52:55 »
Via Bikkel tje, een vriend van me, kreeg ik deze link door:
http://www.vulcandrifterriders.com/forum/index.php?topic=36038.0
Zou het echt? Of is dit weer een leuke photoshop, die gedoemd is een plaatje te blijven?

Vmax1700-blok? Wordt een leuk prijsje dan.

Greetz, kowalski.

2
Overig / Victory Project 156.
« Gepost op: 08 juni 2015, 19:19:44 »
Als daar nou eens een leuke productiefiets van kwam....

http://www.motorfreaks.nl/nieuws/algemeen-nieuws/victory-kondigt-debuut-pikes-peak-aan-met-project-156.html

Greetz, kowalski.

3
Overig / PGM V8 2000.
« Gepost op: 13 mei 2015, 23:29:43 »
Voor de mensen, die niet weten wat hierna te rijden én die ook nog diepe zakken hebben:
de PGM V8 2000.
Twee gekoppelde 2006 R1 blokken met een vermogen van 334 pk en een koppel van 214 Nm.

Prijs: US$ 180.000,00. Nog even sparen, dus.

Mooi ding, mooi afgewerkt en geëngineered. 't Zal niks worden, verder, want meer dan tien zullen er echt niet komen, schat ik zo.

Greetz, kowalski.

4
Overig / Te koop: Tron's electrische motorfiets
« Gepost op: 02 april 2015, 21:51:49 »

Tron's motorfiets
Dit wordt natuurlijk geveild voor een godsvermogen, maar moet er nu echt zo'n urinepotje op zitten? Dat is toch met recht een vlag op een modderschuit? Daar had de ontwerper van deze film-motorfiets toch echt wel een Rizomaatje of zo kunnen plaatsen? Afijn, hij zou echt moeten rijden. Toch wat anders dan een Brammo of Zero.

Greetz, kowalski.

5
Overig / Leeftijd van een helm.
« Gepost op: 26 oktober 2013, 16:37:13 »
Aangezien mijn helm bijna 7 jaar is - en ik overal lees dat dat de pensioengerechtigde leeftijd is - denk ik er over om volgend jaar een nieuwe te kopen. Er zijn altijd wel ergens aanbiedingen - ook vandaag weer. Maar hoe kan ik zien of de helm van mijn keuze niet al 2 jaar op de plank ligt in de winkel? Met andere woorden: is er ergens een label of zo waar het productiejaar af te lezen valt? ???

Greetz, kowalski.

6
Overig / BMW K1600 GT-P.
« Gepost op: 18 maart 2013, 07:13:24 »
Gisteren op weg naar m'n schoonzus kwamen we deze tegen:Als iemand zich afvraagt waar z'n belastingcenten naar toe gaan, onder andere naar dit dus. Wat is/was er mis met de gewone R1200 of K1300. 't Is een prachtige fiets, maar toch aardig wat zwaarder dan een R1200 of K1300 en dan zullen we het nog maar niet over onderhoud hebben. Dit soort fietsen is toch binnen no time afgejakkerd? M.i. zonde van het geld gezien de weinig toegevoegde waarde van de K1600 t.o.v. de R1200 of K1300. Laat dan de Porsche ook maar weer terugkeren, als het dan blijkbaar toch geld mag kosten in deze tijden van crisis....

Greetz, kowalski.

7
Overig / Slecht begin :( .
« Gepost op: 15 januari 2013, 20:50:46 »
Tja, met het risico dat sommigen van u zullen zeggen: 'eigen schuld, dikke bult, moet je maar niet rijden in de winter', doet het mij leed u mede te delen dat maandag een slecht begin van de week is geworden.

Ik reed 's ochtends naar mijn vaste oprit van de A12 en moet hiervoor onder de A12 door middels 2 viaducten. De taluds onder de viaducten lekken al geruime tijd - enkele jaren - dus ben ik gewend dat er - zelfs met hoogzomer - water ligt en dat dit in de winter voor gladheid kan zorgen. Helaas was het dit keer nog erger dan gewoonlijk. Ondanks dat die op- en afritten al heel vroeg heel veel gebruikt worden door gewoon verkeer en ook heel veel zwaar verkeer, was de onderdoorgang van de viaducten klaarblijkelijk niet gestrooid - dit in tegenstelling tot alle andere wegen daar  >:( . Ik reed - zoals gewoonlijk - in zijn 1 en met een 20 à 25 km/u onder het eerste viaduct door en na een meter of vijf ging ineens mijn achterwiel naar rechts, vervolgens naar links en haalde mijn voorwiel in. Ik klapte met m'n rechterschouder op de grond en lag vervolgens enigzins verdwaasd op mijn buik naar m'n motor 15 meter verderop te kijken. De motor was gelukkig afgeslagen. Gelukkig reed er ook totaal niemand achter me. Pas toen ik opstond, kwam er een bestelbus achter me, die stopte en vroeg of het goed ging met me. Ik voelde op dat moment alleen maar m'n gewricht van mijn pink, dus ik zei dat ik OK was. Vervolgens tilde ik in 1 keer m'n motor overeind :o en duwde hem naar het fietspad (hoe me dat is gelukt ???, 't zal de adrenaline zijn geweest). Over de hele breedte van de weg en een meter of 8 lang lag er een plak ijs. De bestelbus reed vervolgens verder, net als alle auto's erachter.

Na een minuut of tien, na het inspecteren van de schade :( , heb ik de motor gestart en na het beluisteren van de motor, toch maar besloten naar mijn werk te gaan. Ik kon op mijn pak geen beschadigingen vinden, evenmin op mijn Gerbings of laarzen, alleen vuil :o. M'n helm heeft de grond niet eens geraakt. Op m'n werk aangekomen, bleek er iets meer aan de hand te zijn: m'n rechterschouder deed zeer, evenals mijn rechterheup. De aanhechtingen van de spieren op mijn borst of de ribben hebben een aardige klap gehad en de klap op mijn heup zorgt langzamerhand voor een stel bloeduitstortingen. 's Middags heb ik me vanwege de pijn toch maar ziek gemeld en ben ik - voor de eerste sneeuw uit - naar huis gereden. Toen de sneeuw begon te vallen, was ik blij dat ik thuis was. M'n huisarts hoefde me niet te zien en schreef me paracetamol voor voor de pijn - dat helpt niet echt. Voor de rest besef ik dat ik er niet slecht van af ben gekomen, bij hogere snelheid was de schade aan lijf vermoedelijk veel hoger en lang leve mijn Rukka pak :-*.

Schade aan de bike, zegt u. Tja, elke schade doet zeer, dus deze ook. Voor zover ik heb kunnen zien - Goedhart was gisteren niet open en vandaag ben ik er maar wijselijk niet naar toe gereden ::) - deze schade:
- verbogen en kapotte handkap (die zitten er net op :-X );
- verbogen remhandle;
- geschaafde en glasloze Rizoma bar-end spiegel;
- zwaar geschaafde GSG valdop (zo te zien alleen het vervangingsdeel, dus dat heeft zijn werk gedaan); die dit niet heeft kunnen voorkomen:
- geschaafd hitteschild op de achterste uitlaatbocht;
- zwaar geschaafde GSG valbobbin;
- gebarsten Akra-ring aan het uiteinde van mijn uitlaatschild.

Ik twijfel nog over mijn stuur, maar dat laat ik over aan de experts. Verder zag ik geen schade, maar eerst langs Goedhart voor check en opgave en dan maar (hopelijk) repareren. Het lichaam zal zich ook wel weer herstellen, verwacht ik, dus ik tel mijn zegeningen.

Greetz, kowalski.

Oeps, weer een te groot epistel geworden, sorry :-[ .....

8
Overig / Roland Sands does it again!
« Gepost op: 14 november 2012, 19:49:19 »
Roland Sands bouwde - net als z'n HYPERmodified Vmax-maatjes Waltz en Lazareth - een Yamaha Tmax 530 om tot HYPERmodified, plaatje: http://instagram.com/p/R_dCEbJtAk/ en filmpje: , waar die andere twee m.i. niet verder kwamen dan modified - net als bij de Vmax. Als dit enigzins streetlegal in productie kwam en in Nederland... misschien liet ik me dan overhalen. 8) Da's toch weer leuker woon-/werkverkeer doen dan met de normale Tmax, alleen, waar laat ik m'n bagage? > Rugzak, dan maar?

Greetz, kowalski.

9
Overig / Gespot op de Wilhelminakade!
« Gepost op: 23 juli 2012, 12:01:49 »
Vanmorgen gespot op de Wilhelminakade onder de overkapping bij de Cruise Terminal:

MT-01 met stage 2, solozit en blootliggende Akra's, bar-end mirrors. Kijken of ik tussen de middag een betere foto kan maken (crappy iPhone-camera).

Gespot vanuit het Las Palmas-gebouw. ;)

Greetz, kowalski.

EDIT: betere foto, zoals beloofd:

Iemand die deze herkent?

10
Overig / Gespot in Rotterdam-Zuid.
« Gepost op: 05 maart 2012, 17:27:55 »
Vanmiddag om 5 voor 4. Ik sta te wachten voor het verkeerslicht bij het Erasmusplein en zie vanuit mijn ooghoeken een motor de Erasmusbrug afkomen.
Ik kijk en zie - met open mond van verbazing :o - een MT-01 de Wilhelminakade richting Laan op Zuid oprijden. Ik denk: 'Groen, groen, groen!' en ik mag. Bij het volgende verkeerslicht staat hij linksaf voorgesorteerd en ik geef een klein stootje gas. Helaas, mijn Stage 1 maakt geen indruk en ik zie waarom. De gespotte motor is een RP12, grijs-metallic met blauw frame, Stage 2, soloseat en 'blote' Akra's, carbon luchthappers, kenteken MN-HN-**. Je sloeg linksaf richting het RET-gebouw aan de overkant van de Maastoren op de hoek van het kruispunt Laan op Zuid/Spoorweghavenbrug. Ik ben niet achter je aan gereden - dat vond ik te ver gaan. Herkent iemand van hier zich hier in? ??? Ik hoor het graag.

Greetz, kowalski.

11
MT01 nieuws / Stretched MT-01.
« Gepost op: 07 oktober 2011, 19:53:35 »
Ik zag op motor-forum.nl deze stretched MT-01:

Bekend? Bart, misschien iemand van de East-side (Deutsch)?

Massief lijkende kortere voorvork met dikkere voorband, geen brace onder de achtervork, lage clipons en halo koplampjes. Motorisch een S1, zo te zien. Jammer van de vloeistofreservoirs - als je dan toch aan het pimpen slaat... Paint job geen knaller, daar zat meer in. No pain, no gain. Misschien toch niet genoeg pijn geleden, want de winst zie ik niet zo. Vind de voorvork wel gaaf, maar je staat wel erg voorover en dat samen met de clipons geeft een flinke druk op je polsen lijkt me. En die langere achterbrug lijkt me stuurtechnisch ook geen winst.

Elke maandagmorgen zie ik op de Laan op Zuid vanaf de verkeerslichten bij elk kruispunt van die slingerende lange zwarte strepen. Volgens mij allemaal GSX-Rren en Hayabusa's met brede 240-ers en stretched achterbruggen, die daar hun dragraces en showpieces opvoeren. Daar zou hij wel tussen passen - met een meer bling bling paint job.

Kon er niks over vinden verder.

Greetz, kowalski.

12
Overig / Video met DV8 Nano Cam.
« Gepost op: 13 augustus 2011, 23:03:35 »
Sinds enige tijd heb ik een DV8 Nano Cam, 720p, 30FPS. Stelt niet zoveel voor vergeleken bij Arno's camera, maar ik vond deze betaalbaar genoeg voor mij. Sound is shit, microfoon zit ingebouwd en ik moet nog even experimenteren om hem af te plakken. Geluid wil ik proberen op te nemen op een separate MP3-speler met opnamecapaciteit. Pinnacle Video moet dat dan maar voor me combineren.  ;)
Link:
't Is maar 10 minuten uit een rit van drie kwartier en ik zit vrij vast achter wat langzamer verkeer, maar 't is een experiment om te zien hoe het beeld is. De camera zit nu op de plek van de standaard linkerspiegel met dubbelzijdig plakband op een stoelhoek vastgebout en is goed trillingsvrij zo te zien.
Ritje is van afgelopen vrijdagmiddag en is het eerste ritje na de reparatie. No problems so far, fingers crossed!

Greetz, kowalski.

13
Overig / 2 MT-01's gespot in Oudewater.
« Gepost op: 03 april 2011, 19:31:49 »
Vanmiddag kwam ik tijdens een klein ritje met vrouw en koter op de fiets - ik moet toch enigzins in beweging blijven - op de rotonde bij binnenkomst van Oudewater 2 MT-01's tegen die richting de binnenstad reden. De voorste was in ieder geval een Stage I, zwarte helm met olievizier volgens mij; de achterste had een passagiere in een rood/zwart jack en lang blond haar. Mensen van hier op 't forum?

Greetz, kowalski.

14
Overig / Herr Nia en aanverwante ellende.
« Gepost op: 13 maart 2011, 13:38:37 »
Zoals sommigen al in een ander topic hebben gelezen, tob ik sinds eind november met een onwillige zenuw in mijn onderrug en bil aan de rechterkant. Na diverse fysiotherapeutische behandelingen aan bil en onderrug was het tijd voor de neuroloog en een MRI. Woensdag j.l. kreeg ik in een onderhoud met de neuroloog te horen dat er op de scan een duidelijke hernia L5/S1 te zien was en gezien de duur en intensiteit van de pijn volgens hem een operatie onvermijdelijk was  :'(. Zekerheid hieromtrent moet de neurochirurg geven en daar mag ik over vijfeneenhalve  ??? week naartoe. Aangezien ik geen trek in een operatie heb, doe ik in overleg met mijn fysiotherapeut nu de nodige oefeningen en behandelingen om te proberen die operatie af te wenden. Of het zal lukken, weet ik niet, maar dan heb ik er in ieder geval alles aan gedaan. Ik wil ook nog nagaan of ostheopathie (dank je voor de tip, PaulC) kan helpen.
Met de pijnstillers op morfinebasis die ik nu slik om de ergste pijn tegen te gaan, mag ik niet rijden (vergelijkbaar met een promillage tussen de 0,5 en 0,8  :o) en dat vind ik nog het allerergste, zeker nu met het mooie weer. Dus ik ben bang dat ik veel kilometers zal missen dit jaar. Ach, zolang ik de rest van de kilometers dan maar kan blijven maken op de MT en niet in een rolstoel  ::). Want dat is nog mijn grootste angst bij die operatie. De kans is klein, maar met dat soort dingen ben ik bang om dan alsnog de hoofdprijs te trekken. Afijn, wie weet hebben we in het najaar nog wat toertjes, want daarvoor zal het wel niet lukken.

Greetz, kowalski.

15
Overig / Gebruikers van Firefox en Personas opgelet!
« Gepost op: 04 maart 2011, 10:44:11 »
Voor de gebruikers van Firefox en de add-on Personas: Je kunt je Firefox persoonlijker maken met de volgende Personas:
http://www.getpersonas.com/en-US/persona/102045

Je krijgt dan in de bovenbalk van Firefox het bovenstaande plaatje als ondergrond. Ik had er zelf één gemaakt, maar deze vind ik stukken mooier. Surf je net een beetje meer in stijl als je dit forum bezoekt.  ;)

Greetz, kowalski.

Pagina's: [1] 2