Nee, geen aanvullingen meer, bovendien was deze mi niet relevant totdat jij erover begon.
Ze hebben hem met videosurveillance aangehouden, maar ik weet eigenlijk niet hoe lang de meting geweest is. Als ik hem goed begrijp zijn ze onder het viaduct gestopt en hebben ze hem de volgende ronde aangehouden.
En jij bepaalt voor ons of iets relevant is, is dat jouw "objectieve" manier om de zaak weer te geven?

Even ter aanvulling ook om het wat algemener te houden, want het gaat niet alleen over de zienswijze, maar wat hier eventueel nog aan is te doen!
Probleem: Bekeuring waar je niet mee eens bent.
Nu is artikel 5 gelijk een van de moeilijkste want jouw visie staat tegenover die van de diender(s).
En die van de dienders weegt zwaarder in ons rechtsysteem, dus dat verlies je altijd.
Maar het is ook een makkelijke want er is meestal (Videosurveillance!

) weinig hard bewijs! Er zijn geen foto's of er zijn geen extra bewijzen of getuigen
Daarom is het belangrijk om te weten wat er precies in het procesverbaal staat.
Waarom was het nu belangrijk om te weten of hij (de buurman) al een bekeuring of schikking heeft gehad.
Om dat de buurman nog twee troefkaarten heeft en deze zijn initiatief en tijd.
Als buurman werkelijk van onbesprokengedrag is kan hij het initiatief nemen door aan de OvJ een brief te schrijven waar hij zijn visie op het gebeurde weer geeft. (Laat je hierbij goed juridisch voorlichten, want je kan ook te veel schrijven, wat later weer als bewijs zou kunnen dienen.)
De Officier zal dit altijd mee laten wegen in zijn eis of de zaak zelfs vernietigen als hij weinig juridisch gronden heeft tot straffen. Doe je dit niet dan hakt hij met de normale botte bijl.
Stel je krijgt dan toch een bekeuring, gelijk een brief aan de rechtbank sturen dat je het er niet mee eens bent (initiatief vast houden). Niet eerst de betaling laten verlopen en wachten op aanmaningen, maar er gelijk werk van maken.
Als je werkelijk weinig op je kerfstok hebt dan wordt de zaak geseponeerd. (= vervalt, want bij de rechtbank hebben ze weinig tijd!)
In een enkel geval moet je toch voorkomen maar dan zal de rechter jou initiatief zwaar laten meewegen. En valt de straf bijna altijd lager uit. Je kan dan bv veroordeeld worden zonder strafoplegging.
Maar aan het bovenstaande zitten wat mitsen en maren.